Nytt efterord i pocketen Marionetternas döttrar

Inte bara omslaget blir nytt när Marionetternas döttrar kommer ut i pocket i slutet av september. Pocketen innehåller också ett nyskrivet efterord. Detta extramaterial handlar om min farfar, Bernhard J-son Ernestam (BJ), hans engagemang mot nazismen och hans arbete för en värdig svensk flyktingpolitik under och efter det andra världskriget. Där finns också fotografier, bland annat på farfars originalmanuskript till en artikel i ämnet, publicerad i Svenska Morgonbladet.
Farfars engagemang, samt en del händelser som inträffade i samband med hans hjälpaktioner, har tjänat som inspiration när jag skrev Marionetternas döttrar och det känns riktigt att komplettera med det. Själv tycker jag mycket om bilden på mig själv som liten, kanske mellan ett och två år, när jag sitter i min farfars knä och tillsammans med honom ”läser” tidningen. Jag är mycket tacksam för de värderingar som han har fört vidare till mig.

Farfar och jag "läser" tidningen.
Farfar och jag “läser” tidningen.