Öga för öga, tass för tass

I svenska antologin Drama Queens, som kom ut 2010, bidrog jag med långnovellen “Runda i ögat som katten”. I Tyskland valde mitt förlag, btb-verlag, att ge ut boken som en egen kortroman som fick namnet “Der Kater, meine Nachbarn und ich” (Hankatten, mina grannar och jag). Boken försågs med illustrationer på katter som hoppade över och strök sig mot sidorna och det hela blev en fin kortroman. Nu tar mitt svenska förlag Forum upp idén och ger i höst ut boken “Öga för öga, tass för tass”. Novellen är omarbetad men temat detsamma – katter och grannar som möts i en krypande spänningsberättelse. Illustrationerna görs av skickliga illustratören Lina Bodén som har producerat fantastiska bilder. Här ett smakprov på den katt som kommer att pryda omslaget. Utgivning i mitten på oktober.

Lina Bodéns vackra omslag till höstens novell av Maria Ernestam.
Lina Bodéns vackra omslag till höstens novell av Maria Ernestam.