Fransk dokumentärfilm

För tre år sedan gästade jag franska litteraturfestivalen Les Boréales i Caen. I programmet ingick en middag med läsare. TV var där, diskussionen livlig och jag kämpade på med skolfranskan och sände en tacksamhetens tanke till min fantastiska lärare i franska på högstadiet – Siv Bengtsson på Tiundaskolan i Uppsala.

Efter ett tag tröt dock krafterna och det blev allt svårare att hitta glosorna. Isabelle, en av gästerna, såg det. Stöttade, översatte och gav respit med perfekt engelska. Körde mig hem till hotellet, där vi tog ett glas vin och började tala om kreativitet.

I dag arbetar Isabelle Chéreau på en dokumentärfilm om mig och arbetet med min nästa bok. Filmtitel Résidence(s). Byta ett ord eller två gjorde det lätt att gå. Som sagt.

Isabelle och Maria.
Isabelle och Maria.