Busters öron

Busters öron publicerades första gången 2006.
Busters öron publicerades första gången 2006.

Eva har i alla år vårdat sina rosor, medveten om att relationer till blommor kan vara enklare än relationer till familjen …

När hon på sin 56-årsdag får en dagbok börjar hon på nätterna skriva om en värld hon gjort allt för att glömma. Anekdoterna om livet på västkusten överskuggas snart av berättelserna om Evas barn- och ungdomstid. År med en vacker men självcentrerad och komplicerad mamma, vars beteende gör Evas uppväxt till ett helvete.

Redan vid sju års ålder fattar Eva ett beslut. Hon ska bli den som överlever. I kärleken till en brittisk officer kan hon ett tag tro på att försoning är möjlig. Men den slutgiltiga uppgörelsen med mamman är till sist oundviklig.

Nu, fyrtio år senare, riskerar allt att avslöjas på grund av en olycklig slump. Och de gamla såren, liksom rosenbuskarna, rivs upp på nytt.

Busters öron handlar om kärlek, förtroende och svek. Ett starkt och omskakande relationsdrama och en bitterljuv kärlekshistoria.

Ska man köpa någon bok i år ska man köpa Maria Ernestams ”Busters öron”. Att inte den fick Augustpriset eller åtminstone blev nominerad är en skandal för den juryn. En alldeles, alldeles fantastisk roman. Om man berättar innehållet så låter det som en ganska svart bok. Men den är full av värme och den är en riktigt charmig bok. Den handlar om försoning och att gå vidare. Skriven på ett alldeles underbart språk. Till stor rekommendation för alla som älskar böcker.

– TV4

Här nedan kommer länk till köp på nätet. Gynna annars gärna din lokala bokhandel. De, och alla som arbetar där, betyder så mycket för att böcker syns, sprids och blir lästa!

Comments are closed.