Caipirinha med Döden

Caipirinha med Döden publicerades första gången 2005.
Caipirinha med Döden publicerades första gången 2005.

På ytan verkar Ericas liv perfekt. Hon och hennes sambo Tom älskar varandra och trivs med sin tillvaro. Eller det är åtminstone vad Erica tror…

En kväll berättar Tom att han behöver en paus i förhållandet. För Erica blir det en chock. Hon går hem och dricker sig redlöst berusad och vaknar först när det ringer på dörren. Utanför står Döden. I sin desperation låter sig Erica varken skrämmas eller förundras. Kanske för att Dödens uppenbarelse inte alls stämmer med den gängse bilden.

Sorgen över Toms svek förändrar Erica som intar en alltmer fördömande attityd till omvärlden. Med Döden som bundsförvant tar hon girigt chansen att ”städa upp” i sin omgivning. I den dramatik som följer går kontrollen förlorad och hon börjar begå misstag som får förödande konsekvenser…

Caipirinha med Döden är en dråplig berättelse, i ordets rätta bemärkelse. En udda romantisk komedi med spänningsinslag.

En historia lika iskall och annorlunda som titeln, extremt fascinerande och spännande. Även om det snart gått inflation i litterära skildringar och personifieringar av döden är denna bok inte lik någon annan jag läst. Och trots att den utspelar sig i dagens Stockholm känns den modernt tidlös. Språket är så vackert att det får en stående ovation för sig. Läs och njut!

– Veckorevyn

Här nedan kommer länk till köp på nätet. Gynna annars gärna din lokala bokhandel. De, och alla som arbetar där, betyder så mycket för att böcker syns, sprids och blir lästa!