Den sårade pianisten

Den sårade pianisten publicerades våren 2016.

Den sårade pianisten är en roman om relationer, hemligheter och drömmar. Om barndomens spöken, musikens betydelse och människor som söker möjligheten att leva ett fritt liv.

Veronica och Marieke har varit vänner sedan de var små. I vuxen ålder står den trofasta Marieke fortfarande i skuggan av den karismatiska Veronica.

När Veronicas moster Klara dör sätts en händelsekedja igång som förändrar vänskapen på djupet och får livet att ta en ny riktning för dem båda.

De lämnar sina familjer i ett kallt och mörkt Stockholm för att resa i Klaras fotspår, till Langkawi och San Francisco – platser som har haft stor betydelse för henne.

Under resan upptäcker Marieke och Veronica helt nya sidor hos mostern, men även hos sig själva. Och när de träffar den gåtfulle hotellpianisten James inleds ett triangeldrama som bara kan leda till undergång. Eller kan det vara början på något nytt?

Som alltid berättar hon en sorts vardagshistoria, där vardagen visar sig vara allt annat än vardaglig och innehåller dramatik, osannolikheter, mysterier, tvetydigheter, ångst och tvik. […] Maria Ernestams böcker är – för att gå tillbaka till den där caipirinhan som jag är så förtjust i – som drinkar med många ingredienser över det där underliggande lagret av is och den varma solmogna frukten någon stuckit sugröret genom.

– LitteraturMagazinet den 8/4 2016

Missa inte bokens extramaterial – en spellista med musik inspirerad av boken. Eller varför inte fundera på bokcirkelguidens frågor kring Den sårade pianisten?

Här nedan kommer länk till köp på nätet. Gynna annars gärna din lokala bokhandel. De, och alla som arbetar där, betyder så mycket för att böcker syns, sprids och blir lästa!