Marionetternas döttrar

Marionetternas döttrar publicerades första gången 2012.
Marionetternas döttrar publicerades första gången 2012.

En varm sommardag i början av åttiotalet gör den elvaåriga Mariana en fasansfull upptäckt. Fastbunden på en av hästarna på familjens karusell snurrar hennes pappa runt runt. Skjuten till döds.

Drygt trettio år senare bor hon kvar på samma lilla ort, där hon driver en affär som säljer leksaker och marionettdockor. Den lugna tillvaron förändras när amerikanen Amnon Goldstein flyttar dit. Han vinner mångas förtroende och får dem att göra sådant de aldrig tidigare vågat.

Men hans närvaro väcker också misstänksamhet. Och då otäcka och oförståeliga saker sker blir stämningen alltmer spänd. I sökandet efter vem Amnon egentligen är rivs begravda minnen upp och Mariana tvingas slutligen konfrontera den tragedi som aldrig fått sin förklaring.

 

Maria Ernestam är och förblir en av mina svenska författarfavoriter […] Marionetternas döttrar är en tät sammanvävd dramaturgi där Ernestam lyckas väva in de flesta av våra mest mänskliga och nakna känslor i olika karaktärer. Samtidigt som hon erbjuder en nyttig samhällsskildring tillika historielektion.

– Nerikes Allehanda

Här nedan kommer länk till köp på nätet. Gynna annars gärna din lokala bokhandel. De, och alla som arbetar där, betyder så mycket för att böcker syns, sprids och blir lästa!