På andra sidan solen

På andra sidan solen publicerades för första gången 2010.
På andra sidan solen publicerades första gången 2010.

Det är påsklov och Viola, hennes man Axel och deras två tonårsdöttrar reser ner till Skåne. Där har de fått låna ett hus, inte långt ifrån det hem där Axels mor vårdas.

Vid besöken hos svärmodern lär Viola känna en gammal dam, Lea, som ger henne några noveller som hon har skrivit. De suggestiva berättelserna blir en tillflykt under de omtumlande dagarna i det ödsliga huset. Sedan Axel blev sjuk fyra år tidigare har han varit förändrad, och nu förvärras allt.

Samtidigt som Viola börjar ana sanningen bakom novellerna, inser hon att hon faktiskt är rädd för sin man. Vem är han egentligen? Och älskar hon honom fortfarande?

På andra sidan solen är en stark roman om lögner och svek, kärlek och sorg. Och om ett dramatiskt livsöde i inbördeskrigets Kina.

När hon ligger nära sin huvudpersons upplevelse är prosan ofta subtil och fint antydande. Ernestam skapar en ömtålig balans mellan Violas ord och läsarens bild.
[…] i sin omsorg om språket och sin känsla för detaljens betydelse visar Ernestam sina insikter som psykologisk realist.

– SvD

Här nedan kommer länk till köp på nätet. Gynna annars gärna din lokala bokhandel. De, och alla som arbetar där, betyder så mycket för att böcker syns, sprids och blir lästa!