Här hittar du boken

Gynna annars gärna din lokala bokhandel. De, och alla som arbetar där, betyder så mycket för att böcker syns, sprids och blir lästa!

Om boken

Brutna ben och brustna hjärtan – en alldeles omöjlig jul är en humoristisk, lite galen och varm berättelse om de förväntningar vi har på oss själva och andra. Om ensamhet och vänskap. Om vita och svarta lögner. Om okonventionella knep för att få det man vill ha, och om att möjligen hitta kärleken men framför allt sig själv även när det lackar mot jul.

Ingenting går riktigt 38-åriga Lisbeth Cederströms väg i livet. Hon tycker visserligen om sitt lilla hus vid havet, trivs som lärare och har rotat sig i Frillesås, dit hon flyttade för fem år sedan. Så är hon singel. Vilket möjligen är bättre än att vara olyckligt kär.

Men när julen närmar sig blir allt bara värre. Skolans rektor vill peta henne från idrottstimmarna till förmån för en manlig alpin mästare. Gamle pojkvännen Harry dyker upp och är trött på sin glamorösa flickvän. Hennes syster Helena vill föda sitt fjärde barn hemma till familjens fasa och bästa vännen Saras dotter får problem med polisen.

När sedan köket måste rivas upp och ska fixas av en helt okänd hantverkare är olyckan fullständig, och till råga på allt vill mamma servera julbordet redan klockan elva.

Vad andra tycker om boken

Visst är det roligt med fina recensioner. Här är några som har gjort mig glad.

Maria Ernestam kan sitt författarjobb […] Berättelsen innehåller en mängd trådar som Maria Ernestam väver samman till just en sådan där roman man läser i vintermörkret en kväll när man vill må lite bättre utan bildskärmar och radiooväsen […]. Upsala Nya Tidning

En glöggdoftande berättelse som lockar till många skratt. Amelia

Brutna ben och brustna hjärtan är en varm och klok berättelse […] Maria Ernestam skriver fint om ensamhet och vänskap, om hur knepigt det kan vara att vara människa, men ser förstås till att slutet blir till en riktigt god jul. Femina

Maria Ernestam får till alla detaljerna så det blir både underfundigt och underhållande. Om att mitt i livet äntligen fatta ett eget beslut om hur man ska fira jul. Vackert om vänskap och kryddat med kloka små livsdeviser. Tara

Fler böcker