Här hittar du boken

Gynna annars gärna din lokala bokhandel. De, och alla som arbetar där, betyder så mycket för att böcker syns, sprids och blir lästa!

Om boken

Den sårade pianisten är en roman om relationer, hemligheter och drömmar. Om barndomens spöken, musikens betydelse och människor som söker möjligheten att leva ett fritt liv.

Veronica och Marieke har varit vänner sedan de var små. I vuxen ålder står den trofasta Marieke fortfarande i skuggan av den karismatiska Veronica.

När Veronicas moster Klara dör sätts en händelsekedja igång som förändrar vänskapen på djupet och får livet att ta en ny riktning för dem båda.

De lämnar sina familjer i ett kallt och mörkt Stockholm för att resa i Klaras fotspår, till Langkawi och San Francisco – platser som har haft stor betydelse för henne.

Under resan upptäcker Marieke och Veronica helt nya sidor hos mostern, men även hos sig själva. Och när de träffar den gåtfulle hotellpianisten James inleds ett triangeldrama som bara kan leda till undergång. Eller kan det vara början på något nytt?

Vad andra tycker om boken

Visst är det roligt med fina recensioner. Här är några som har gjort mig glad.

I Den sårade pianisten beskriver Maria Ernestam med finlitterär penna den vänskapliga tvåsamheten mellan barndomsvännerna Veronica och Marieke som det enda som betyder något, speciellt när Veronicas extramamma dör, […] Minsta skiftning i beteenden noteras. Varje mänsklig reaktion, varje enstaka händelse analyseras. Det här är en roman som drabbar mig på djupet och som berör. På riktigt. Femina

Som alltid berättar hon en sorts vardagshistoria, där vardagen visar sig vara allt annat än vardaglig och innehåller dramatik, osannolikheter, mysterier, tvetydigheter, ångst och tvik. […] Maria Ernestams böcker är – för att gå tillbaka till den där caipirinhan som jag är så förtjust i – som drinkar med många ingredienser över det där underliggande lagret av is och den varma solmogna frukten någon stuckit sugröret genom. LitteraturMagazinet

Är det något som Maria Ernestam är bra på så är det att tvinna komplicerade intriger som borrar sig djupt i psyket. Skriver snyggt gör hon också. I Den sårade pianisten berättar hon om ett slag av relation som ofta väcker avund… Icakuriren

Fler böcker