Här hittar du boken

Gynna annars gärna din lokala bokhandel. De, och alla som arbetar där, betyder så mycket för att böcker syns, sprids och blir lästa!

Om boken

En varm sommardag i början av åttiotalet gör den elvaåriga Mariana en fasansfull upptäckt. Fastbunden på en av hästarna på familjens karusell snurrar hennes pappa runt runt. Skjuten till döds.

Drygt trettio år senare bor hon kvar på samma lilla ort, där hon driver en affär som säljer leksaker och marionettdockor. Den lugna tillvaron förändras när amerikanen Amnon Goldstein flyttar dit. Han vinner mångas förtroende och får dem att göra sådant de aldrig tidigare vågat.

Men hans närvaro väcker också misstänksamhet. Och då otäcka och oförståeliga saker sker blir stämningen alltmer spänd. I sökandet efter vem Amnon egentligen är rivs begravda minnen upp och Mariana tvingas slutligen konfrontera den tragedi som aldrig fått sin förklaring.

Vad andra tycker om boken

Visst är det roligt med fina recensioner. Här är några som har gjort mig glad.

Maria Ernestam är en driven berättare med förmågan att dramatisera och fånga in läsaren. Detta visar hon återigen i sin sjätte bok Marionetternas döttrar, en roman om ett ouppklarat mord begånget för trettio år sedan i ett litet samhälle någonstans på västkusten. […] Maria Ernestam vill mer än så och söker våldets orsaker och människors drivkrafter – både till att göra gott och ont. Hon berättar om kärlek och svartsjuka, om vänskap och svek… Göteborgs-Posten

Maria Ernestams roman är lika oväntat spännande och välskriven som hennes tidigare. Damernas värld

Intrigen är delikat och välkomponerat berättad och det är en stor njutning att följa den ovanliga skildring som serveras läsaren. I Ernestams egensinniga värld visar hon hur barnsligt och irrationellt människor kan bete sig – det gör karaktärerna overkligt trovärdiga … Den är alldeles, alldeles underbar! Femina

Fler böcker