Här hittar du boken

Gynna annars gärna din lokala bokhandel. De, och alla som arbetar där, betyder så mycket för att böcker syns, sprids och blir lästa!

Om boken

Så var den där igen, minnesbilden av en sargad kropp i strandkanten med måsarna skriande kring huvudet. Vad hände egentligen där på ön? Ville jag ens veta?

En grupp ungdomar träffas varje sommar i Vallerås. Sedan barnsben har de svetsats samman i en vänskap som de tror övervinner allt.

Men sommaren 1978 blir annorlunda. Ortens församling får en ny pastor som trollbinder dem och stämningen försämras, saker hemlighålls och gamla oförrätter gör sig påminda. Det slutar i en katastrof ute till havs.

Fyrtio år senare dör ännu en i det gamla gänget. Han efterlämnar en önskan om att begravas i Vallerås och de forna vännerna träffas igen. Men mötet blir spänt och Ingrid, som aldrig glömt vad hon var med om den gången, stannar kvar för att söka i det förflutna. Var det en olycka? Varför sprack gemenskapen? Vem ljög för vem? Och var de verkligen ensamma på ön den där natten?

Orm och stege är en spänningsroman som utforskar hur långt vi är beredda att gå för att skydda dem vi älskar.

Vad andra tycker om boken

Visst är det roligt med fina recensioner. Här är några som har gjort mig glad.

Just så föröds vår ungdom och våra liv – av krafter vi inte förstår. En briljant roman! Håkan Nesser

Jag tycker mycket om Maria Ernestams sätt att skriva och njuter av det vackra och precisa språket, liksom av förmågan att gradvis bygga upp en stämning … kontrasten mellan det nutida novembermörkret och ungdomens soliga somrar är effektfull. ’Orm och stege’ är, som Håkan Nesser blurbar på omslaget, en briljant roman. Enligt O

Författaren visar hur relationer, platser, händelser och existentiella funderingar i ungdomen formar oss och kan återkomma med kraft senare i livet. Språket är vackert och poetiskt, utan att för den skull tappa driv. Vännernas somrars magi och starka gemenskap skildras finstämt … Bibliotekstjänst, nr 16/22

Fler böcker