Knäckta ägg och krossade hjärtan – en alldeles omöjlig påsk

Knäckta ägg och krossade hjärtan – en alldeles omöjlig påsk är en rolig och underfundig berättelse om relationer, svek och att komma igen.

Gynna annars gärna din lokala bokhandel. De, och alla som arbetar där, betyder så mycket för att böcker syns, sprids och blir lästa!

Böcker - Maria Ernestam

Om boken

Knäckta ägg och krossade hjärtan – en alldeles omöjlig påsk är en rolig och underfundig berättelse om relationer, svek och att komma igen. Om hur tillvaron kan kastas omkull från den ena dagen till den andra och om att ta sitt öde i egna händer med de metoder som krävs. Om list och rackartyg, om skratt och gråt och ensamhet och om att förstå vilka som är ens vänner och vem som älskar en – på riktigt.

I julas verkade allt så hoppfullt för Lisbeth Cederström i Frillesås. Hon trivdes med sitt jobb som lärare, bodde kvar i sitt lilla hus vid havet och hade en ny kärlek på gång. Dessutom hade hon hållit löftet till sig själv om att aldrig mer låta sig styras av andra.

Men när påsken nalkas flyttar ett nytt par in i grannhuset och snart är bråken i gång om tomtgränser, samvaro och en tupp som gal på nätterna. På skolan börjar illasinnade rykten cirkulera om att Lisbeth skott sig på sin förre partners företag och att hon är olämplig som vikarierande rektor. När sedan pojkvännens lojalitet sviktar för att exfrun pockar på med ständiga krav är krisen ett faktum.

Vad händer då när en gammal obesvarad kärlek dyker upp med goda råd och stöd och kanske en önskan om mer?

Go’kväll
Missa inte denna ytterst välskrivna läspärla. En engagerande och helt ljuvlig vardagsberättelse med intressant handling som med svärta och glimten i ögat även andas klokskap och empati. Jag uppslukas helt av språk, handling och karaktärer.

Agneta Norrgård, boktipset P4 Västernorrland, Augustambassadör, Go’kväll

Bibliotekstjäns
Ernestam skriver på en lätt och följsam prosa. Hon är en skicklig stilist och kan sitt hantverk väl. Karaktärerna känns äkta,

Bibliotekstjänst, nr 7/21

Ölandsbladet
Det här är skickligt komponerat, en riktigt trevlig äggröra med allsköns upptåg och kaotiska situationer.

Ölandsbladet

TV 4 Nyhetsmorgon
Maria Ernestam har gjort det igen. Balanserat på den svåra feelgood/relationsroman-linan Som att sitta med en god vän vid köksbordet och höra underhållande skvaller …!

Johan Anderblad, TV 4 Nyhetsmorgon

Fler böcker

Toalettpappers­kungen

Han kunde verkligen konsten att bunkra! Möt Ejnar Svensson – den lille tjänstemannen som på grund av ett räknefel blev Toalettpapperskungen med hela svenska folket.

VISA MER »

Den sårade pianisten

Den sårade pianisten är en roman om relationer, hemligheter och drömmar. Om barndomens spöken, musikens betydelse och människor som söker möjligheten att leva ett fritt liv.

VISA MER »

Marionetternas döttrar

En varm sommardag i början av åttiotalet gör den elvaåriga Mariana en fasansfull upptäckt. Fastbunden på en av hästarna på familjens karusell snurrar hennes pappa runt runt. Skjuten till döds.

VISA MER »

På andra sidan solen

Det är påsklov och Viola, hennes man Axel och deras två tonårsdöttrar reser ner till Skåne. Där har de fått låna ett hus, inte långt ifrån det hem där Axels mor vårdas.

VISA MER »

Busters öron

Eva har i alla år vårdat sina rosor, medveten om att relationer till blommor kan vara enklare än relationer till familjen …

VISA MER »

Caipirinha med Döden

På ytan verkar Ericas liv perfekt. Hon och hennes sambo Tom älskar varandra och trivs med sin tillvaro. Eller det är åtminstone vad Erica tror…

VISA MER »