Om Maria

Om Maria

Om Maria

Om Maria – Som liten drömde jag mig gärna bort och hade turen att vara omgiven av böcker. En av min ungdoms bokhjältinnor uttryckte det så – papper är tålmodigare än människor.

Jag debuterade 2005 och har sedan dess skrivit flera romaner och noveller. Min främsta drivkraft är alltid densamma. Att berätta en bra historia och göra det med vackrast möjliga språk.

I mina böcker utgår jag ofta ifrån en hemlighet eller en gåta och jag funderar mycket på hur människor tänker och känner och gör, hur de blev som de blev. Jag skildrar gärna både historia och nutid. Mina far- och morföräldrar blev gamla och jag fick lära känna dem alla fyra. Deras berättelser och liv har haft stort inflytande.

Jag är född och uppvuxen i Uppsala, där jag också läste engelska och matematik. Gick Journalisthögskolan i Göteborg och har tagit en Master of Arts i statskunskap i USA. Därefter arbetade jag under flera år i Tyskland som utrikeskorrespondent för Veckans affärer och radio. Somrarna tillbringar jag i Frillesås på den halländska västkusten, där släkten har vistats sedan fyra generationer. Jag är gift och har två utflugna barn. 

Även dans och musik har spelat en stor roll i mitt liv. Liksom konståkning. Jag klarade dock aldrig de högsta hoppen. Det får bli i böckerna.

Fakta,
priser och nomineringar

Media