Sagt om Alltid hos dig

Maria Ernestam har ett språk som nyanserat avläser gestalternas upplevelser och känslolägen. Hon skapar fina tidsbilder från 1916, genom inlagda detaljer och lätt arkaiserande ordval och syntaktiska grepp. Med mjukt handlag väver Maria Ernestam också in pacifistiska och feministiska idéer i texten, utan att tvinga in dem.

– SvD

Jag har efterlyst kärleksromaner i vår tid. Riktiga kärleksromaner där man får ta ut svängarna i det som är klassiska kärleksberättelser. Det är ingen tillfällighet att Anna Karenina lever kvar. Jag tycker att den här romanen har lite av det. Man blir så berörd av de här människornas öden.

– Malou von Sivers i TV 4:s Efter tio

Jag tycker mycket om språket … bra driv, man dras in i historien, jag låg i timmar och läste den här boken. Tala om julklappsbok! … dramaturgiskt bra, intressant att gå mellan olika tider, att levandegöra människor från en annan generation. Jag tyckte väldigt mycket om den.

– Katarina Ewerlöf i TV4:s Efter tio

En väldigt bra bok … det finns inte en enda tråd som lämnas åt sitt öde … Lite som Stieg Larsson.

– Lasse Anrell i TV4:s Efter tio

Det här är som rena filmmanuset. Det är en engelsk tv-serie!

– Lasse Anrell i TV 4:s Efter tio

Det här är en underbar roman … egentligen en roman om våra minnen, den kraften som våra egna minnen har över oss och dom som vi har runt omkring oss … hon griper tag i dig när du läser så det är nästan ruskigt … det behöver bara vara en mening, för så duktig är hon, hon lägger en mening, hon lägger en liten hint om nånting, och helt plötsligt så får du ett slag i mellangärdet eller en kniv rakt i hjärtat och så befinner du dig på ett helt annat plan…

– P4 Halland

Väldigt härlig läsupplevelse … jag kan dra paralleller till Anna, Hanna och Johanna … en väldigt behaglig resa i dåtiden …

– P4 Stockholm (4 radioapparater) 

Bäst just nu!
Med lätt hand berättar Maria Ernestam en historia som rör sig skickligt mellan olika tidsepoker och personer. Dåtid och nutid vävs ihop till en berättelse som är mer spännande än den blodigaste deckare. Den handlar om kärlek och att försonas med den smärta som gör en till den man är.

– Tara

Hon är lika briljant målande med språket som vanligt. …en lika snillrik och tätt vävd berättelse som de tidigare böckerna av författarinnan. Maria Ernestam klättrar ständigt uppåt på min favoritlista.

– Nerikes Allehanda

Ernestam är en mästare på skrönor och ett lätt burleskt språk. Men vem har sagt att skrönan liksom myten inte innehåller mer än vad som syns? I Alltid hos dig finns därtill en existentiell dimension, där skuldens skuggor sträcker sig långt in i det enda vi har, nuet. Kanske finns där också en möjlig, avklarnad försoning. Kanske till och med hopp.

– UNT

Ernestam är en flyhänt berättare… Skildringen av klassamhällets Göteborg under första världskriget är levande med stank och vägglöss, kristall och damast – snudd på Fogelström-klass.

– Dagens Arbete

Maria Ernestams böcker, speciellt Caipirinha med döden och Busters öron, brukar vara skruvade labyrinter för hjärnan – en läsresa upp och ner, hit och dit. Nya Alltid hos dig är inget av det, snarare en 70-väg som då och då viker av i små vindlingar in i en uråldrig skog. Det mustiga Ernestamspråket är bevarat, men nu berättar en av Sveriges skickligaste författare en noga researchad släkthistoria. Stillsamt och sirligt.

– Tove (tttt)

Läsaren sugs obönhörligt in i berättelsen. I sin bild av mänskliga relationer är hon imponerande illusionslös, och har en särskild blick för vardaglig ondska.

– Hallands Nyheter

”Alltid hos dig” är en fin bok om hur stark kärleken kan vara och förlusten. Ernestam skriver vackert.

 Arbetarbladet

Maria Ernestam fängslar med kärleksromanen Alltid hos dig.

– Laura

Ernestam skriver intelligent och med mycket humor om livets svåra frågor. Språket är vackert och karaktärerna väl utmejslade. Stilen känns igen från Ernestams tidigare böcker och det är ett sant nöje att följa Inga i hennes jakt på sanningen om familjens öde.

– Bibliotekstjänst

En välkomponerad roman som väcker läslusten!

– Hennes

Maria Ernestam har en slags underbar svart, absurd humor i sina böcker.

– Mama