Sagt om Brutna ben och brustna hjärtan – en alldeles omöjlig jul

Maria Ernestam kan sitt författarjobb […] Berättelsen innehåller en mängd trådar som Maria Ernestam väver samman till just en sådan där roman man läser i vintermörkret en kväll när man vill må lite bättre utan bildskärmar och radiooväsen […]

– Lena Köster, litteraturkritiker (Upsala Nya Tidning 181219)

En välskriven, charmig och dråplig historia med både igenkänning och otroliga situationer. […] Ernestam har en förmåga att skriva vardagsberättelser med fokus på beteenden och människor som inte värjer för att erkänna att vi hela tiden gör saker vi inte gillar bara för att det förväntas av en eller för att vi inte orkar ta striden.

– Agneta Norrgård, litteraturkritiker (instagram.com/agneta_norrgard 181216)

En glöggdoftande berättelse som lockar till många skratt.

Amelia

[…] att det handlar om lärarmiljöer är roligt, i en historia där lögner är ett självklart sätt att lösa problem.

– Lotta Olsson, litteraturkritiker ( DN 181124)

Brutna ben och brustna hjärtan är en varm och klok berättelse […] Maria Ernestam skriver fint om ensamhet och vänskap, om hur knepigt det kan vara att vara människa, men ser förstås till att slutet blir till en riktigt god jul.

– Femina (Femina nr 15, 2018)

Maria Ernestam får till alla detaljerna så det blir både underfundigt och underhållande. Om att mitt i livet äntligen fatta ett eget beslut om hur man ska fira jul. Vackert om vänskap och kryddat med kloka små livsdeviser.

– Kerstin Särneö (Tara Nr 14, 2018)

Rolig, charmig, underbar!

– Jennie Steifeldt (jenniesboklista.com 181021)

Detta är en humoristisk, varm och kärleksfull bok om att stå upp för sig själv, att värna om sina nära och lyfta blicken och våga se andra sidor av saken.
Lägg där till skärgårdsmiljön och den speciella stämning som Maria låter Frillesås vara insvept i så är jag helt såld!

– Susanne Abel (instagram.com/boksann 181023)

[…] en varm och underhållande berättelse om en kvinna som låter sig köras över av omgivningen, men som tröttnat på att alltid ta ett steg tillbaka. Lisbeths upptåg lockar till skratt men berättelsen manar också till eftertanke.

– Johanna Wistedt (johannasdeckarhorna.wordpress.com 181112)

[…] älskade denna bok. 5/5

– Jessica & Linda (nouw.com/systrarnaboktokiga/ 181110)