Sagt om Den sårade pianisten

En riktigt bra roman om relationer, hemligheter och drömmar – allt ämnen som författaren beskriver så bra. Barndomsminnen och musikens betydelse tar också plats i berättelsen och gör den mångtydig och minnesvärd.

– Ålandstidningen (Benita Mattsson, 2016)

Det här är en roman som är svår att lägga ifrån sig. En lite mystisk historia med oväntade vändningar.

– Tranås-Posten (A.A, 2016)

Bäst är boken när storyn fokuserar på vänskapen mellan de två kvinnorna och den sköra maktbalans som finns där.

– Damernas Värld (Jenny Bergquist, 2016)

Bäst!

Kan man få Jerringpris, bragdguld, guldbagge för vackert språk? I så fall kniper Maria Ernestam det. Jag lägger mig platt på knä i en lerpöl för hennes ord, som slingrar sig ljuvt genom berättelsen om Veronica och Marieke som har varit vänner sedan de var små. […] Och som man älskar Maria Ernestams språk! Hon mejslar sirligt ut sin berättelse med varsam hand och skapar därmed ändlös njutning för läsaren.

Fönstret (Caroline Engvall, nummer 1 2016)

Vackert om relationer, hemligheter, drömmarna som aldrig blev förverkligade – och om rollerna vi spelar.

– Kupé (Kerstin Sundmark, nummer 5 2016)

I Den sårade pianisten beskriver Maria Ernestam med finlitterär penna den vänskapliga tvåsamheten mellan barndomsvännerna Veronica och Marieke som det enda som betyder något, speciellt när Veronicas extramamma dör, […] Minsta skiftning i beteenden noteras. Varje mänsklig reaktion, varje enstaka händelse analyseras. Det här är en roman som drabbar mig på djupet och som berör. På riktigt.

– Femina (Maria Marteleur, nummer 5 2016)

Maria Ernestam är en av ELLEs svenska favoritförfattare, och hennes skickligt byggda romaner innehåller alltid intressanta och skruvade överraskningar. Den nya boken, Den sårade pianisten, handlar om Veronica och Marieke, vänskapens maktbalans och händelser som gör att livet sticker iväg i en helt ny riktning.

– ELLE (nummer 5 2016)

Som alltid berättar hon en sorts vardagshistoria, där vardagen visar sig vara allt annat än vardaglig och innehåller dramatik, osannolikheter, mysterier, tvetydigheter, ångst och tvik. […] Maria Ernestams böcker är – för att gå tillbaka till den där caipirinhan som jag är så förtjust i – som drinkar med många ingredienser över det där underliggande lagret av is och den varma solmogna frukten någon stuckit sugröret genom.

LitteraturMagazinet (Lena Köster 2016-04-08)

Är det något som Maria Ernestam är bra på så är det att tvinna komplicerade intriger som borrar sig djupt i psyket. Skriver snyggt gör hon också. I Den sårade pianisten berättar hon om ett slag av relation som ofta väcker avund…

Icakuriren (Mari Peterson 2016-02-17)