Sagt om Kleopatras kam

En fantastisk bok. Författaren låter genom sina karaktärer läsaren förstå att vi alla är kapabla att utföra handlingar som man aldrig trodde sig om att kunna och ställer frågor om liv, död och kärlek. Samtidigt som boken är välskriven och oerhört spännande blir man rörd till tårar.

– Bibliotekstjänst

Det intressanta är att Ernestam får detta att verka helt rimligt. Och kanske är vi nu i den utilitaristiska värld, som Torbjörn Tännsjö bruka tala för, där det inte är moraliska lagar och normer utan rationalitet och summan av den gemensamma lyckan som bestämmer om något är gott eller ont.

– Lisbeth Larsson, DN

Kleopatras kam är ett stort wow, underbar och innehåller fler överraskningar än ett Kinderägg. Ernestams språk är vackert och hennes fantasi helt otrolig. När man tror sig veta hur allt är gör Ernestam en snabb manöver och kullkastar allt.

– Smålänningen

Rappt skrivet, jag rinner igenom boken.

– Torbjörn Westlin, GT

Maria Ernestam har en fantastisk förmåga att måla upp kryptiska, fantasieggande berättelser med djup och övertygelse.
Jag är djupt imponerad över hennes skicklighet att så detaljerat måla upp levande karaktärer från själen och ut. Jag är redan innan denna bok mycket förtjust i Ernestams författande. Båda hennes tidigare böcker, ‘Caipirinha med Döden och ‘Busters öron’ är varierande, underbar och bisarr läsning av hög kvalitet som jag tycker alla borde ta del av. Kleopatras kam har precis samma höga läsvärde som de tidigare verken. Om inte än bättre. Ernestams författande är en fräsch, frisk fläkt i den svenska täta deckar- och chic-lit-djungeln.

– Nerikes Allehanda, även publicerad i Motala och Vadstena Tidning

… lägger såväl svart allvar som vit humor i en mixer och trycker på on-knappen. Kanske är det därför man inte kan sluta läsa. She did it again!

– Tove

Ernestam kan konsten att snickra ihop en klart vriden historia med både igenkänning och självklarhet.

– Plaza kvinna

På ett skickligt sätt väver Maria Ernestam samman fantasi och verklighet. Och vad är egentligen fantasier och vilken är verkligheten? Det tål att fundera på efter att ha läst denna spännande, underhållande och samtidigt väldigt sorgliga roman.

– Tranås-Posten

…en mycket bra bok, författarinnan beskriver karaktärerna väldigt väl, den är spännande men ibland lite sorglig. Mitt tips: Läs boken!

– Skaraborgs Allehanda

Jag lovar, det blir stora överraskningar på slutet och Maria Ernestam knyter ihop säcken på ett bra sätt. … Kleopatras kam håller god underhållningsklass.

– Länstidningen i Östersund

I Ernestams böcker är inte tillvägagångssättet av ett brott det viktiga, utan istället vägen fram till om det ska begås eller inte. Det gör att jag som läsare känner mig både lite fint moralisk och reflekterande, samtidigt som jag får spänning.

– Bokhora