Sagt om Marionetternas Döttrar

Maria Ernestam är en driven berättare med förmågan att dramatisera och fånga in läsaren. Detta visar hon återigen i sin sjätte bok Marionetternas döttrar, en roman om ett ouppklarat mord begånget för trettio år sedan i ett litet samhälle någonstans på västkusten. […] Maria Ernestam vill mer än så och söker våldets orsaker och människors drivkrafter – både till att göra gott och ont. Hon berättar om kärlek och svartsjuka, om vänskap och svek…

– Göteborgs-Posten

Romanen är mystisk och kan nästan liknas vid en psykologisk thriller samtidigt som den nästan är som en saga.

– Tranås-Posten

Maria Ernestam är och förblir en av mina svenska författarfavoriter … Marionetternas döttrar är en tät sammanvävd dramaturgi där Ernestam lyckas väva in de flesta av våra mest mänskliga och nakna känslor i olika karaktärer. Samtidigt som hon erbjuder en nyttig samhällsskildring tillika historielektion.

– Nerikes Allehanda

Maria Ernestams roman är lika oväntat spännande och välskriven som hennes tidigare.

– Damernas värld, som ger fyra stjärnor av fem

Det här är mer en saga än en kriminalroman. Maria Ernestam har skrivit en roman som är en helt egen värld, passande att lyssna till när oktobermörkret faller.

– Lantliv

En av tre Månadens boktips.

– Plaza kvinna

 …som alltid när Maria Ernestam håller i pennan blir det ljuvt språktrolleri på högsta nivå.

– Metro

Historisk tillbakablick på smart sätt.

– Marionetternas döttrar Månadens favorit i Kupé

Intrigen är delikat och välkomponerat berättad och det är en stor njutning att följa den ovanliga skildring som serveras läsaren. I Ernestams egensinniga värld visar hon hur barnsligt och irrationellt människor kan bete sig – det gör karaktärerna overkligt trovärdiga … Den är alldeles, alldeles underbar!

– Femina. Betyg: Fem av fem